CEO van je eigen carrière met de juiste mindset

Door Caroline Acou op 07.09.2015 in

CEO van je carrière

Als werknemer heb je een behoorlijke keuzevrijheid. Je hebt de mogelijkheid om je carrière te sturen in de richting die jij wilt. Hoe? Met de kracht van je gedachten. Want denken en doen zijn onlosmakelijk verbonden. Dat werkt als volgt.

Je kent vast de uitspraak 'als je doet wat je altijd hebt gedaan, zal je krijgen wat je altijd hebt gekregen.' Hier zit een enorme waarheid in. En wat gaat er vooraf aan onze acties? Inderdaad, onze gedachten. Dus om anders te doen, moeten we ook anders denken.

Fixed midset versus growth mindset

Iedereen doet dingen op zijn eigen manier, net zoals iedereen op zijn eigen manier denkt. Jouw gedachten zijn anders dan die van mij of die van je collega. De manier van denken kunnen we echter indelen in twee categorieën: de fixed mindset (vaste mindset) en de growth mindset (ontwikkeling mindset). Weten welke gedachtegang bij jou hoort kan je helpen om positieve veranderingen te maken in je leven en daarmee ook je carrière te sturen. Mensen met een fixed mindset geloven dat hun talenten en vermogens aangeboren zijn en dus vastliggen. Ze zullen proberen tekortkomingen of fouten te verbergen en mogelijk grote kansen laten schieten omdat ze denken dat ze het niet aankunnen. Bij het maken van keuzes voor je carrière kan deze mindset het je lastig maken. Mensen met een growth mindset daarentegen geloven dat ze hun talenten en vermogens kunnen ontwikkelen, dat ze hun hele leven kunnen bijleren.

Verander je gedachten

Gelukkig is het mogelijk om een growth mindset aan te leren. Er zijn drie dingen die je vandaag nog thuis kan proberen:

1. Noem drie redenen waarom het belangrijk is dat je jouw capaciteiten verder ontwikkeld. Denk ook aan een gebied waarin je eerder weinig capaciteiten had maar nu wel goed presteert en leg uit hoe dit is gelukt.

2. Schrijf een e-mail aan een (hypothetisch) persoon over het ontwikkelen van capaciteiten. Een goede manier om te onderzoeken wat jouw eigen mindset is met betrekking hiertoe.

3.  Denk aan een persoon die iets heeft geleerd waarvan je nooit had gedacht dat deze persoon het zou kunnen. Kan je achterhalen hoe deze persoon dit heeft gedaan?

Maak het een overtuiging

Als je in staat bent om in te zien waarom je fixed mindset je misschien in de weg staat en ontdekt hebt dat je dit om kunt zetten in een growth mindset moet je het je overtuiging maken. Je nieuwe gedachten moeten de basis zijn voor je acties. Het veranderen van je mindset is niet een trucje dat je af en toe kunt toepassen wanneer het nodig is, het is een nieuwe manier van denken. Je moet zelf geloven dat deze mindset jouw helpt voordat het een overtuiging wordt.

Het kost aandacht en tijd, maar het vergroot je keuzevrijheid en het vertrouwen in jezelf te kiezen voor de carrière die je ambieert.

Over Talentogrow

Talentogrow biedt verschillende unieke opleidingen aan voor medewerkers en individuen. Al onze opleidingen hebben tot doel jezelf te ontwikkelen. Wij geloven immers dat jouw interpersoonlijke vaardigheden jouw prestaties bepalen. Ben je er klaar voor?

Lees meer over:

Voeg een reactie toe

Reacties

Nog geen reacties. Voeg als eerst een reactie toe.