De 8 vaardigheden waarover elke succesvolle leider moet beschikken

Door Caroline Acou op 27.05.2015 in

8 vaardigheden leiders

Om een succesvol leider te zijn moet je over een behoorlijk aantal vaardigheden beschikken. Het is essentieel om jezelf te blijven aanscherpen om altijd je beoogde resultaat te behalen. Daarom delen we de top 8 vaardigheden die jij als leider nodig hebt om de beste resultaten te behalen voor jezelf en je bedrijf.

Er wordt veel gevraagd van een leider

Leiders zijn mensen die over een breed spectrum van kennis en vaardigheden beschikken en gemotiveerd worden door uitdaging. Oftewel, willen groeien door te blijven leren en zichzelf te blijven verbeteren, met als doel resultaten te behalen. Dit gezegd zijnde, leiding geven kan en moet je leren. Dat is één van de dingen die wij bij Talentogrow met veel passie doen; via onze trainingen eraan bijdragen dat jij het beste uit jezelf haalt. Om dit te kunnen doen, is het voor jou belangrijk om te weten wie je bent, waar je goed in bent en welke vaardigheden je graag zou willen verbeteren. Zodat je de eerste stap zelf kan zetten.

Daarom de 8 vaardigheden die je als succesvol leider beslist moet hebben:

  1. Doelen stellen - Door een concreet doel te stellen kan jij als leider het gedrag van je medewerkers sturen en nagaan wanneer een doel is bereikt of niet.

  2. Strategisch inzicht - Elke stap binnen een bedrijf moet gezet worden met het doel resultaat te behalen. Dit bereik je door strategisch te werk te gaan.

  3. Strategiën omzetten naar operatieve doelstellingen - Je moet je visie kunnen vertalen naar en omzetten in een uitvoerbaar plan voor het hele team.

  4. Delegeren - Het is uitermate belangrijk dat je de juiste competentie analyse maakt van de talenten van je medewerkers. Zo kan het werk dat jullie gezamenlijk nastreven efficient worden uitgevoerd en het beoogde resultaat worden behaald.

  5. Motiveren - Maak je visie zo interessant en levend mogelijk, zodat je je teamleden erdoor enthousiasmeert. Iedereen wil graag voor een bedrijf werken dat iets belangrijks neerzet, een verschil maakt. Zorg ervoor dat al jouw medewerkers dezelfde visie delen en dit uitstralen in alles wat ze doen.

  6. Communicatie - Weet wat er speelt op de werkvloer en wees altijd eerlijk, duidelijk en transparant. Communiceer sterk en wees persoonlijk. Leiders praten niet over communicatie, ze doen het.

  7. Probleemoplossend vermogen - Leiders moeten altijd de eerste zijn om problemen binnen de organisatie op te lossen en om nieuwe mogelijkheden te herkennen. Zowel sterk analytisch inzicht als ultieme mensenkennis en -vaardigheden zijn hiervoor belangrijk.

  8. Anderen ontwikkelen - Investeer tijd en geld in je team om van hen het meest gemotiveerde, goed opgeleide en beste team mogelijk te maken.

Het is duidelijk dat een leider een veelzijdige en uitdagende functie heeft. In de essentie is je belangrijkste vaardigheid als leider om je team, je klanten en je competitie zodanig positief te beïnvloeden dat jullie dezelfde visie en beoogde doelstelling kunnen realiseren. En eerlijk is eerlijk, zelfs de meest doorgewinterde en bekwame expert kan op het vlak van leidinggeven nog veel te leren hebben of zelfs een groentje zijn. Met de opleiding Leadership Boost kan Talentogrow je helpen om je leiderschapsvaardigheden een boost te geven!

Over Talentogrow

Talentogrow biedt verschillende unieke leiderschapsopleidingen aan. Zo kun je als manager je team beter laten functioneren en de betrokkenheid van de medewerker vergroten. Al onze opleidingen vertrekken vanuit jouw bedrijfsdoelstellingen -en waarden. Daarnaast implementeren we duurzame oplossingen door training, coaching en consulting. Ben je er klaar voor?

Lees meer over:

Voeg een reactie toe

Reacties

Nog geen reacties. Voeg als eerst een reactie toe.