Kies de juiste leiderschapsstijl als manager!

Door Caroline Acou op 02.12.2014 in

Gras

Kies de juiste leiderschapsstijl als manager. De stijl die jij gebruikt als manager bepaalt of je een succesvol team hebt al dan niet. Om je hierbij te helpen geven we je een kort overzicht van de stijlen. Ook leren we je hoe je de juiste stijl kiest. Ben jij klaar om jouw team duurzaam te managen?

Welke leiderschapsstijlen zijn er?

Er bestaan verschillende soorten leiderschapsstijlen. Wij geven graag wat meer uitleg over coachend leiderschap, situationeel leiderschap en bemiddelend leidinggeven omdat wij geloven dat deze stijlen bijdragen tot resultaatgerichte, duurzame en sterke teams.

 

1. Coachend leiderschap

De moderne manager is coach. Coachend leiderschap is het inzetten van coachings-vaardigheden die de prestaties en het leervermogen van de medewerkers verbeteren. De basis hierbij is dat de inzichten en resultaten via dynamische interactie, feedback en het stellen van de juiste vragen tot stand komen. Hiervoor moet je als manager je persoonlijke betrokkenheid kunnen uiten zonder de operationele doelen van de organisatie uit het oog te verliezen.

 

2. Situationeel leiderschap

Situationeel leiderschap, ontworpen door Hersey & Blanchard, is een andere leiderschapsstijl voor managers. Deze stijl is erg effectief aangezien de manager zijn stijl aanpast aan het competentieniveau van de medewerker. Zo kan de manager instrueren, overtuigen, overleggen of delegeren afhankelijk van de obstakels, problemen en twijfels.

 

3. Bemiddelend leidinggeven

Elke manager die met verschillen en diversiteit in zijn team werkt weet dat dit soms tot conflicten kan leiden. Bemiddelend leidinggeven is een leiderschapsstijl die vooral wordt gebruikt bij (het vermijden van) conflicten. Managers die deze stijl van leidinggeven willen toepassen moeten het proces van empatisch luisteren, standpunten toelichten, erkenning geven, verbinden en samen naar een oplossing zoeken respecteren.

 

Hoe kies je de juiste leiderschapsstijl?

1. Coachend leiderschap

Coachend leiderschap is interessant voor managers die hun medewerkers nieuwe vaardigheden wil aanleren of de oude wil aanscherpen, structuur wil aanbrengen in hun verantwoordelijkheden of die de zelfkennis en het zelfvertrouwen van hun medewerkers willen vergroten. Kortom leidinggevenden die hun medewerkers op een duurzame en coachende manier willen aansturen zijn gebaat bij coachend leiderschap.

 

Coachend leiderschap legt de nadruk op het empoweren van medewerkers in functie van bedrijfsdoelstellingen. Managers die deze leiderschapsstijl omarmen kunnen hun team beter coachen en inspireren dankzij hun open en effectieve communicatie. Wil jij coachend leiderschap aanleren? Bekijk onze opleiding rond coachend leiderschap.

 

2. Situationeel leiderschap

Situationeel leiderschap is ideaal voor managers die afhankelijk van de situatie en de medewerker willen gepast kunnen reageren. Zo kun je op een eenvoudige manier je stijl van leidinggeven aanpassen terwijl je rekening houdt met de verschillende prestatieniveaus en het doel dat je wil bereiken. Dit impliceert dat je jouw team gemotiveerd houdt en inspeelt op de individuele noden van je medewerkers. Wil jij situationeel leiderschap aanleren? Bekijk onze opleiding rond situationeel leiderschap.

 

3. Bemiddelend leidinggeven

Als leidinggevende bepaal je zelf hoe constructief of belemmerend diversiteit in je team uiteindelijk is. Dat gebeurt meestal onbewust. Door een aantal methodes en basishoudingen toe te passen, kan je ervoor zorgen dat je teamleden meer erkenning en begrip kunnen opbrengen voor elkaar. Dat wederzijds begrip zal uiteindelijk leiden tot een betere samenwerking en daar staat bemiddelend leidinggeven voor. Wil jij bemiddelend leidinggeven aanleren? Bekijk onze opleidingen rond bemiddelend leidinggeven.

 

Over Talentogrow

Talentogrow biedt verschillende unieke leiderschapsopleidingen aan. Zo kun je als manager je team beter laten functioneren en de betrokkenheid van de medewerker vergroten. Al onze opleidingen vertrekken vanuit jouw bedrijfsdoelstellingen -en waarden. Daarnaast implementeren we duurzame oplossingen door training, coaching en consulting. Ben je er klaar voor?

 

Mis geen enkel artikel meer!

Krijg voortaan het laatste artikel automatisch in je inbox toegestuurd. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel artikel meer.


Lees meer over:

Voeg een reactie toe

Reacties

Nog geen reacties. Voeg als eerst een reactie toe.