Stress in je team. Hoe ga je hier mee om?

Door Caroline Acou op 05.02.2015 in

afbeelding

Stress in je team. Hoe ga je hier mee om? Niet elke vorm van stress is ongezond, maar elke ongezonde vorm heeft kwalijke gevolgen voor de organisatie. In dit artikel krijg je een mini-handleiding die je helpt om te gaan met stress en hun oorzaken.

Stress is niet altijd slecht!

Stress in je team is niet per definitie slecht. Een gezonde vorm van stress tijdens het werk leidt tot positieve resultaten en prikkelt je medewerkers. Daarnaast helpt deze vorm van stress je medewerkers om zich extra in te zetten en zich te blijven ontwikkelen. Deze vorm van stress voelt dus als een uitdaging en geeft energie. Een gezonde vorm van stress binnen een sterk team levert de organisatie grootse resultaten op.

 

De gevaren van stress in je team

Daar staat tegenover dat de doorgedreven versie een slechte vorm van stress is. Dus het is niet goed wanneer de energie en uitdaging van je medewerkers te groot wordt. Overmatige stress brengt je medewerkers emotioneel uit evenwicht en stelt hun natuurlijke weerstand zwaar op de proef. Mogelijke gevolgen zijn: onproductiviteit, ontevredenheid, frustraties, ziekteverzuim, burn-out, enzovoort.

 

Eigenschappen en signalen van stress

Er zijn een aantal eigenschappen aan personen die iemand vatbaarder maken voor stress. Denk hierbij aan perfectionisme, prestatiegerichtheid, hoge betrokkenheid, hoge nood aan waardering door anderen, introvertheid en pessimisme. Daarnaast zijn er ook een aantal signalen waaraan je stress kunt herkennen. Denk maar aan hoofdpijn, rugpijn, nekpijn, hartkloppingen, maar ook vermoeidheid, prikkelbaarheid, overdreven cynisme en concentratieproblemen kunnen een aanwijzing zijn.

 

De rol van een manager inzake stress

Als leidinggevende speel je een belangrijke rol in het beheersen van stress in je team. Door er bewust mee om te gaan kan je risicosituaties tijdig inschatten en preventief handelen. Op die manier blijft het energieniveau intact en jouw team productief. Het kiezen van de juiste leiderschapsstijl speelt hier ook een rol, maar de grote vraag is dus: hoe ga je als manager met stress om (binnen jouw team)?

 

1. Bepaal het (on)gezonde stressniveau

De eerste stap die je moet doen om het stressprobleem binnen jouw organisatie aan te maken is het (on)gezonde stressniveau van jouw team bepalen. Hiervoor moet je het onderscheid weten tussen gezonde en ongezonde stress. Zo kun je de balans opmaken van het stressniveau per individuele medewerker, het team maar ook jezelf.

 

2. Onderzoek de oorzaken van stress

De tweede stap is het onderzoeken van de oorzaken. Deze stap is erg belangrijk. Pas als je weet wat jouw persoonlijke stressfactoren evenals die van je medewerkers weet, kun je ze tijdig herkennen, daarnaar handelen en de gevolgen vermijden of oplossingen bedenken.

 

3. Bedenk meerdere oplossingen

De derde stap is dus het bedenken van meerdere oplossingen. Oplossingen om stress tegen te gaan. Behalve het herkennen van de oorzaken, weten hoe stress ontstaat en waartoe het kan leiden, ligt de truc vooral in het omgaan met de stressfactoren op een positieve manier.

Kortom, zolang jij en je medewerkers helder blijven denken, je vitaal blijven voelen en je energie optimaal kunnen benutten zijn jullie een veerkrachtig, resultaatgericht en sterk team. Wil je weten hoe wij jou hierbij kunnen helpen? Bekijk dan onze teamopleidingen.

 

Over Talentogrow

Talentogrow biedt verschillende unieke leiderschapsopleidingen aan. Zo kun je als manager je team beter laten functioneren en de betrokkenheid van de medewerker vergroten. Al onze opleidingen vertrekken vanuit jouw bedrijfsdoelstellingen -en waarden. Daarnaast implementeren we duurzame oplossingen door training, coaching en consulting. Ben je er klaar voor?

 

Mis geen enkel artikel meer!

Krijg voortaan het laatste artikel automatisch in je inbox toegestuurd. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel artikel meer.

Voeg een reactie toe

Reacties

Nog geen reacties. Voeg als eerst een reactie toe.