Terug

Leadership Boost, starten met leiding geven

Sommige mensen zijn geboren leiders, anderen hebben wat hulp nodig bij het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden. Dat is nu eenmaal zo. Een doorgewinterd en bekwaam expert kan bijvoorbeeld op het vlak van leidinggeven nog altijd een groentje zijn. Geen nood, met de opleiding Leadership Boost wil Talentogrow je helpen om je leiderschapsvaardigheden een boost te geven!


Een leidinggevende moet heel wat andere vaardigheden aan de dag leggen dan iemand die een inhoudelijke functie uitoefent. De communicatie met je collega's verloopt op een andere manier, de verwachtingen van medewerkers, managers en zelfs klanten zijn anders.


Na deze driedaagse opleiding kan je:

 • Strategische doelstellingen helder vertalen naar operationele doelstellingen voor je team;
 • Medewerkers motiveren, beïnvloeden en coachen;
 • Feedback geven en moeilijke gesprekken voeren;
 • Ervoor zorgen dat de neuzen in dezelfde richting wijzen.


De doelgroep van deze opleiding:

De opleiding is gericht op leidinggevenden die het managen van teams, het motiveren van medewerkers, het aansturen van decentrale vestigingen, enzovoort, uitdagend vinden.

Het programma

 • Intake:
  Voor de start van de opleiding ontvang je een online vragenlijst. Die vragenlijst wordt verwerkt in een individueel rapport dat de trainer of coach met jou bespreekt tijdens de eerste dag van de opleiding. Het rapport geeft je inzicht in je persoonlijkheidsprofiel.
 • Dag 1: "Ontdek jezelf"
  Aan de hand van je Persoonlijke Profiel Analyse en de kernkwadranten bespreken we in groep ieders kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën. Daarvoor gebruiken we het kernkwadrantenspel, dat meteen zorgt voor een gemeenschappelijke taal. Het legt ook een basis voor empathie ten opzichte van de andere deelnemers. "DISC" als persoonlijkheidsmodel vormt de rode draad doorheen deze opleiding. 
 • Dag 2: "Ontdek je team"
  We bespreken de verschillende persoonlijkheden binnen je team. Daarvoor gebruiken we opnieuw de kernkwadranten en "DISC" als leidraad. We staan even stil bij Value Based Management. Deze dag staat in het kader van gesprekstechnieken. We leren de logische niveaus (NLP) hanteren in een gesprek en geven de basisvaardigheden van geweldloze communicatie mee, zodat feedback geven veel eenvoudiger wordt. Je krijgt ook een korte introductie in coachend leiding geven.
 • Dag 3: "Bepaal en realiseer je doel"
  Je krijgt een korte introductie in strategisch management en project management. Je leert SMART-doelstellingen formuleren die bijdragen tot de bedrijfs/teammissie. Wanneer de doelstellingen zijn bepaald, moeten ze nog worden gerealiseerd. Dat blijkt vaak de moeilijkste opdracht voor een leidinggevende. Tijdens deze laatste trainingsdag leer je hoe je situationeel kan leiding geven en communiceren aan het team en hoe je ze kan opvolgen, zodat alle partijen gemotiveerd blijven om goede resultaten na te streven.


Onze aanpak:

Bij Talentogrow vertrekken we niet vanuit oplossingen, maar vanuit resultaten. Onze opleidingen zijn dan ook vooral praktijk- en resultaatgericht. We werken met rollenspelen en cases die zoveel mogelijk beantwoorden aan je eigen praktijkervaringen. Wat je leert kan onmiddellijk bijdragen aan de strategie van je eigen bedrijf en kan zo leiden tot betere resultaten.

Tijdens onze interactieve en intensieve opleidingsdagen krijg je een overzichtelijke syllabus die de belangrijkste handvaten kort en bondig weergeeft. Zo heb je nadien een handig naslagwerk dat je elke dag in allerlei situaties kan gebruiken.

De prijs:

De kostprijs voor deze opleiding is 1390 euro voor drie dagen. Lunch en drankjes zijn daarbij inbegrepen.   

 

Meer opleidingen over: 

Meer boeken over: