Terug

Coachend Leiderschap

Coachend leidinggeven is geen sinecure. Als leiddinggevende moet je persoonlijke betrokkenheid uiten tegenover je medewerkers. Tegelijkertijd mag je de operationele doelen van het bedrijf niet uit het oog verliezen.

De opleiding Coachend Leiderschap kan er voor zorgen dat je als leidinggevende meer vat krijgt op het geheel. Je leert leiding te geven mét aandacht voor de verschillende individuen in je team.

Na deze driedaagse opleiding kan je:

 • Je medewerkers empoweren en motiveren om de bedrijfsdoelen te halen;
 • Je team beter coachen en op een inspirerende manier leiden;
 • Op een open en effectieve manier communiceren;
 • Jezelf en je collega's beter begrijpen en inzichten in zelfkennis delen.


De doelgroep van deze opleiding:

Deze opleiding is bedoeld voor leidinggevenden die hun medewerkers op een duurzame en coachende manier willen aansturen. Ook leidinggevenden die zich een managementstijl willen aanmeten gebaseerd op persoonlijke waarden die het goede functioneren van het bedrijf niet in de weg staat, zijn van harte welkom.

Het programma:

 • Wie ben ik als leider en manager?
  Je verdiept je in je eigen denken en gaat na hoe anderen jou zien. Je ontdekt je grootste kwaliteiten als leider en leert je eigen valkuilen beter begrijpen.
 • Ik en de ander
  We verdiepen ons in de verschillende persoonlijkheidsprofielen: hoe denken de verschillende types en wat motiveert hen.
 • Basistechnieken van het coachen
  Coachen is niet hetzelfde als managen en leiden. Als coach ondersteun je de ander om zichzelf te ontplooien en zo zijn persoonlijke doelen te bereiken.
 • Inspirerend leidinggeven en waardegedreven management
  Als leidinggevende kan je niet altijd coachend optreden. Soms moet je effectief en kordaat leidinggeven. We leren je de technieken om je team op een inspirerende manier aan te sturen.
  We staan stil bij management gebaseerd op waarden. We stemmen de waarden van de onderneming af op de persoonlijke waarden van elke medewerker.
 • Open en effectieve communicatie
  Deze module staat in het kader van gesprekstechnieken. We leren de logische niveaus (NLP) hanteren in een gesprek en geven de basisvaardigheden van geweldloze communicatie mee, zodat feedback geven veel eenvoudiger wordt.


Onze aanpak:

Je kan je aan een echte doe training verwachten als deelnemer van deze opleiding. We wisselen theorie af met praktijkoefeningen en werken met eigen en bijgevolg realistische business cases.

De oefeningen zorgen er enerzijds voor dat je je bewust wordt van je eigen leiderschapsstijl en coachend gedrag. Anderzijds train je ook je communicatieve vaardigheden. Je werkt gedurende de hele training aan een persoonlijk actieplan.
Tussen de trainingsdagen door kan je wat je geleerd hebt meteen in de praktijk toepassen. De opgedane ervaringen bespreken we gezamenlijk op de derde dag.

Tijdens onze interactieve en intensieve opleidingsdagen krijg je een overzichtelijke syllabus die de belangrijkste handvaten kort en bondig weergeeft. Zo heb je nadien een handig naslagwerk dat je elke dag in allerlei situaties kan gebruiken.

 

 

Meer opleidingen over: 

Meer boeken over: