Terug

Onthaalbeleid en interne communicatie

Een goed onthaal is goud waard. De eerste indruk is immers cruciaal en bepaalt vaak of een nieuwe medewerker een duurzaam engagement zal aangaan met je onderneming. Het verhoogt daarenboven de motivatie van de nieuwe collega, zorgt voor een snelle inzetbaarheid, en  garandeert een aangename werksfeer.

Bij de aanwerving van een nieuwe werknemer ben je als werkgever wettelijk verplicht om onthaal te organiseren. Dat alleen zou geen reden mogen zijn om een sterk onthaalbeleid op te zetten. Je investeert immers veel tijd en middelen in aanwervingen, en je hoopt op een lange en succesvolle samenwerking met je medewerkers. Dan is het toch ook logisch dat je ervoor zorgt dat je nieuwe collega zich welkom voelt?

Ook de medewerkers die al langer in dienst zijn, hebben baat bij een goed onthaalbeleid. Daarom bekijken we tijdens deze opleiding, naast het onthaalbeleid, ook de belangrijkste elementen van een intern communicatiebeleid in je bedrijf. Zo kan je er uiteindelijk voor zorgen dat alle neuzen in dezelfde richting wijzen.

Na deze opleiding kan je:

  • Een gestructureerd onthaalproces opzetten;
  • Een onthaalmap samenstellen;
  • De juiste communicatiekanalen aanwenden om nieuwe medewerkers te onthalen.

 
De doelgroep van deze opleiding:

Deze opleiding is bedoeld voor hr-professionals en kwaliteitsverantwoordelijken die een onthaalbeleid willen opzetten dat ruimer is dan de wettelijke verplichtingen.
Ook leidinggevenden die hun medewerkers vanaf hun eerste dag willen motiveren en op een efficiënte manier willen aansturen, zijn meer dan welkom.

Het programma:

Tijdens de opleiding komen de volgende aspecten aan bod:

  • Informatiemiddelen (zoals een onthaalmap)
  • Een draaiboek en checklist voor de eerste werkdag
  • De integratie van de nieuwe werknemer
  • Peter- en meterschap
  • Informele en formele communicatiekanalen
  • De inhoud van interne communicatie


Onze aanpak:

Bij Talentogrow vertrekken we niet vanuit oplossingen, maar vanuit resultaten. Onze opleidingen zijn dan ook vooral praktijk- en resultaatgericht. We werken met rollenspelen en cases die zoveel mogelijk beantwoorden aan je eigen praktijkervaringen. Wat je leert kan onmiddellijk bijdragen aan de strategie van je eigen bedrijf en kan zo leiden tot betere resultaten.

Tijdens onze interactieve en intensieve opleidingsdagen krijg je een overzichtelijke syllabus die de belangrijkste handvaten kort en bondig weergeeft. Zo heb je nadien een handig naslagwerk dat je elke dag in allerlei situaties kan gebruiken. 

 

Meer weten over de opleiding?

Momenteel is er nog geen datum voor deze opleiding gepland, wenst u meer te weten neem dan contact met ons op.

 

Meer opleidingen over:  ,

Meer boeken over:  ,