Terug

Situationeel Leiderschap 'Building leaders'

De meeste leidinggevenden worden af en toe geconfronteerd met obstakels, problemen en twijfels. Het is perfect normaal en menselijk dat je niet altijd weet hoe je situaties en prestaties correct kan inschatten en hoe je er best op reageert.

Met de recentste versie van Situationeel Leiderschap® 'Building leaders' biedt Talentogrow je een actieplan voor efficiënter leidinggeven. Je leert hoe je op een eenvoudige manier je stijl van leidinggeven kan aanpassen terwijl je rekening houdt met de verschillende prestatieniveaus en het doel dat je wil bereiken.


Na deze tweedaagse opleiding kan je:

 • Op elk moment en in elke situatie inspirerend leidinggeven;
 • Correct observeren en gepast reageren;
 • Je team met zijn verschillende individuen gemotiveerd houden;
 • Geschikt op de verwachtingen en behoeftes van je medewerkers inspelen;
 • Een actieplan opmaken om de prestaties van je team op eenvoudige wijze te verhogen.


De doelgroep van deze opleiding:

Deze opleiding is gericht op zowel ervaren als beginnende leidinggevenden die op zoek zijn naar een duidelijk en transparant kader om hun rol als leider te vervolledigen en om de prestaties van hun team te verhogen.

 

Het programma:

Het traject wordt gegeven door een gecertificeerde trainer en bestaat uit drie delen:

 • Voortraject
  Via een online interview met medewerkers, collega's en leidinggevenden uit je werkomgeving wordt je huidige stijl van leidinggeven geanalyseerd. Dit 360°-assessment vormt mee het vertrekpunt van je persoonlijk actieplan richting efficiënt leiderschap.
 • Tweedaagse training
  o    Prestaties van anderen beïnvloeden
  o    Competentieniveaus van je medewerkers bepalen en inschatten
  o    Het gedrag van de leider inschatten
  o    Stijlen van leidinggeven en je persoonlijke voorkeursstijl
  o    Prestatiecriteria vastleggen
  o    Een actieplan voor je medewerkers ontwikkelen en uitvoeren
  o    Observeren, communiceren en feedback geven
 • Opvolgdag
  Nadat je een tijdje aan de slag bent geweest met je verworven kennis, is het tijd om feedback te krijgen, ervaringen uit te wisselen en je actieplannen te updaten zodat je team naar een hoger niveau kan evolueren.


Onze aanpak

Bij Talentogrow vertrekken we niet vanuit oplossingen, maar vanuit resultaten. Onze opleidingen zijn dan ook vooral praktijk- en resultaatgericht. We werken met rollenspelen en cases die zoveel mogelijk beantwoorden aan je eigen praktijkervaringen. Wat je leert kan onmiddellijk bijdragen aan de strategie van je eigen bedrijf en kan zo leiden tot betere resultaten.

Tijdens onze interactieve en intensieve opleidingsdagen krijg je een overzichtelijke syllabus die de belangrijkste handvaten kort en bondig weergeeft. Zo heb je nadien een handig naslagwerk dat je elke dag in allerlei situaties kan gebruiken.

Deelnemers ontvangen een Situationeel Leiderschap® 'Building leaders' certificaat.

 

Meer opleidingen over: 

Meer boeken over: