Terug

Team onder stress?

Enige mate van stress ervaren tijdens het werk leidt tot positieve resultaten en prikkelt je medewerkers om zich extra in te zetten en zich te blijven ontwikkelen. Deze spanning voelt als een uitdaging en geeft energie. Maar wat als de stress hen boven het hoofd groeit? Wat als je medewerkers zich overspoeld voelen door spanningen en gebeurtenissen? Overmatige stress brengt uw medewerkers emotioneel uit evenwicht en stelt hun natuurlijke weerstand zwaar op de proef. Mogelijke gevolgen: onproductiviteit, ontevredenheid, frustraties, ziekteverzuim,…

Helder denken en concentratie op het werk vragen veel meer energie en hun relaties en sociaal leven komen vaak onder druk te staan. In deze opleiding gaan we op zoek naar de oorzaken van hun en jouw stress om daarna te verbeteren hoe er met deze stress kan worden omgegaan. Je leert hoe je een perfect evenwicht kunt creëren tussen werk en rust en hoe u op een positieve manier kunt omgaan met stressfactoren. Als leidinggevende speel je een belangrijke rol in het beheersen van stress in je team. Door er bewust mee om te gaan kan je risicosituaties tijdig inschatten en preventief handelen. Op die manier blijft het energieniveau intact en jouw team productief.

Jij en je medewerkers zullen helder blijven denken, voelen zich vitaal en kunnen hun energie optimaal benutten. Deze training verhoogt de veerkracht van jouw je team en maakt dat je medewerkers zich goed blijven voelen in hun job.

 

Na deze opleiding:

  • Weet je wat jouw persoonlijke je medewerkers hun stressoren zijn.
  • Herken je wanneer en hoe jouw en hun stress ontstaat en tot wat die kan leiden.
  • Kan je risicosituaties tijdig herkennen, preventief handelen en de gevolgen vermijden.
  • Weet je als manager of leidinggevende hoe je kan ingrijpen en oplossingen kan aanbieden.

 

Doelgroep voor deze opleiding:

 

Of je nu CEO, manager of medewerker bent, iedereen kan de negatieve gevolgen van teveel stress ervaren. Wil je hier een persoonlijke en duurzame oplossing voor vinden, dan is de opleiding 'Slimmer door stress' zeker iets voor jou.

 

Onze aanpak:

Bij Talentogrow vertrekken we niet vanuit oplossingen, maar vanuit resultaten. Onze opleidingen zijn dan ook vooral praktijk- en resultaatgericht. We werken met rollenspelen en cases die zoveel mogelijk beantwoorden aan je eigen praktijkervaringen. Wat je leert kan onmiddellijk bijdragen aan de strategie van je eigen bedrijf en kan zo leiden tot betere resultaten.

Tijdens onze interactieve en intensieve opleidingsdagen krijg je een overzichtelijke syllabus die de belangrijkste handvaten kort en bondig weergeeft. Zo heb je nadien een handig naslagwerk dat je elke dag in allerlei situaties kan gebruiken.

Meer weten over de opleiding?

Momenteel is er nog geen datum voor deze opleiding gepland, wenst u meer te weten neem dan contact met ons op.

 

Meer boeken over: